BOLALARNING QASHSHOQLIGI ,KAMBAG’AL OTA ONALAR, OCHLIK VA BOLALAR QASHSHOQLIGIGA QARSHI KURASH - Oʻralova Mohidil Mardon qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada "onalar ochlik va bolalar qashshoqligiga qarshi" tashabbusiga e'tibor qaratib, bolalar qashshoqligining kesishishi va qashshoq uy xo'jaliklarida otalarning roli o'rganiladi."Tadqiqotda kambag'al otalari bo'lgan oilalarda bolalar qashshoqligi dinamikasini tushunish uchun keng qamrovli adabiyotlar tahlili qo'llaniladi. Usullar mavjud tadqiqotlar va tegishli statistik ma'lumotlarni o'rganishni o'z ichiga oladi, natijalar esa ochlik va qashshoqlikka qarshi kurashda onalar harakatlarining muhimligini ta'kidlaydi. Muhokama bo'limida masalaning ko'p qirrali tabiati, ijtimoiy-iqtisodiy muammolarga qarshi kurash bahslari ko'rib chiqilgan. Xulosa qilib aytganda, maqola bolalar qashshoqligini engillashtirish strategiyasini taklif qiladi va hamkorlikda harakat qilish zarurligini ta'kidlaydi.