MISRDAGI ASVON TO’G’ONI VA SUV OMBORINING IQTISODIYOTDAGI O’RNI - Meliqo'ziyeva Fotima Abdurashid qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Asvon to‘g‘oni nafaqat mutaxassislar, balki sayyohlar uchun ham ochiq. Ertalab soat yettidan kechki beshgacha har kim bu erga ekskursiya uchun kelishi mumkin. Bu, ayniqsa, Rossiyadan kelgan sayohatchilar uchun qiziqarli bo'ladi. Gap shundaki, Sovet-Misr yodgorligi Asvan to‘g‘oni yonida joylashgan. U misrliklarga to'g'on qurishda yordam bergan sovet xalqiga bag'ishlangan. Yodgorlik lotus shaklidagi ulkan minoradir. Binoning barelyefi hatto ruslarga tanish bo'lib tuyulishi mumkin, chunki u sotsialistik realizm an'analarida yaratilgan.