MOTIVLARNING FUNKSIYALARI VA TURLARI. - Shodmonov Asrorxon Boboxonovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya:Motivatsiya — bu odamlar va boshqa hayvonlarning maʼlum bir vaqtda xatti-harakatni boshlashi, davom ettirishi yoki toʻxtatishi sababi. Motivatsion holatlar odatda agent ichida harakat qiluvchi, maqsadga yoʻnaltirilgan xatti- harakatlarga moyillikni yaratadigan kuchlar sifatida tushuniladi. Koʻpincha turli xil ruhiy holatlar bir-biri bilan raqobatlashadi va faqat eng kuchli holat xatti-harakatni belgilaydi.Bu shuni anglatadiki, biz biror narsani amalga oshirmasdan turib, biror narsa qilishga undashimiz mumkin.Ushbu maqolada motivatsiya va uning funksiyalari,turlari,motivlar va ularning turlari haqida ma'lumotlar berilgan.