MAHALLIY ANISTETIKLAR.STOMTOLOGIYADA QO`LLANISHI. - Abdumuhtorov Zahriddin; Abduvohidov Nodir; Yusupova Zebiniso Xusniddinovna; Turdiyev Paxlavon Qahramonovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola stomatologiyada lokal anestezikani qo'llash, ularning qo'llanilishi, samaradorligi va yuzaga kelishi mumkin bo'lgan asoratlarga qaratilgan keng qamrovli sharhni taqdim etadi. Adabiyot tahlili lidokain va artikain kabi tez-tez ishlatiladigan vositalarni, turli xil boshqaruv usullarini va epinefrin kabi vazokonstriktorlarning rolini qamrab oladi. Usullar bo'limida lokal anestezikani qo'llashning turli xil yondashuvlari ko'rsatilgan va natijalar bo'limida ushbu usullarning samaradorligi va xavfsizligi bilan bog'liq topilmalar keltirilgan. Munozara bo'limi adabiyotni tanqidiy baholaydi, asosiy fikrlar, tortishuvlar va bilimdagi bo'shliqlarni ta'kidlaydi. Xulosa va takliflar bo'limi stomatologik amaliyotda lokal anestezikadan optimal foydalanish bo'yicha tushunchalarni taqdim etadi va kelajakdagi tadqiqotlar uchun yo'nalishlarni taklif qiladi.