VIRUSLARGA QARSHI VOSITALAR. - Xushbaqov Elchin; Mirzarasulov Javohir; Yusupova Zebiniso Xusniddinova; Sanoyev Zafar Isomiddinovich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: ushbu maqolada antivirus vositalarining evolyutsiyasi, ularning kiberxavfsizlikning o'zgaruvchan landshaftidagi ahamiyati va zararli dasturlarni aniqlash va oldini olishda qo'llaniladigan usullar ko'rib chiqilgan. Adabiyot tahlili antivirus echimlarining tarixiy rivojlanishiga kirib, asosiy bosqichlarni ta'kidlaydi. Usullar bo'limida zamonaviy antivirus vositalari tomonidan qo'llaniladigan texnologik yondashuvlar muhokama qilinadi va natijalar bo'limida ularning samaradorligi keltirilgan. Muhokama bo'limi sohadagi muammolar va yutuqlarni ko'rib chiqadi, kelajakda takomillashtirish bo'yicha xulosalar va takliflarga olib keladi.