AMERIKA QO‘SHMA SHTATLARI GEOGRAFIK O‘RNI, AHOLISI VA TABIIY RESURSLARI - Lapasova Husnora; Qurbonova Nasiba (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Anotatsiya: Amerika Qoʻshma Shtatlari geografik jihatdan Qoʻshma Shtatlar, Alyaska, Hawaii oroli, Puerto-Riko, Shimoliy Mariana orollari, Virjiniya orollari, Guam va Sharqiy Samoaning beshta orollariga boʻlinadi. Qoʻshma Shtatlar Kanada va Meksika bilan chegaradosh boʻlib, dengiz orqali Rossiya, Kuba va Bagama, shuningdek Kanada va Meksika bilan chegaradosh. AQSh bilan Kanadaning chegarasi Qoʻshma Shtatlarning eng uzun chegarasi hidoblanadi.