SHAHAR DIZAYN KODINING YOQOLISHIGA OLIB KELAYOTGAN OMILLAR - Umarkulova Shaxodat Mashrab qizi; G’ayratov Alimardon Abdusamat o’g’li (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoritilayotgan mavzu yurtimizda dizayn kodni buzilishiga olib kelayotgan muammolarni yoritishga qaratilgan bo’lib, ularning yuzaga kelish sabablari, oqibatlari hamda ularning amaliy yechimlari yuzasidan innovatsion taklif loyihalarni taqdim etadi. Shu bilan birga ushbu masala yuzasidan fikir mulohazalarni ko’rib chiqadi, hamda horij mamlakatlarida ko’rilayotgan chora tadbirlarni ko’rib chiqadi. Shaxar Dizayn kodini saqlab qolish uchun amalga oshirilayotgan loyihalar, ularning samarali natijalari va bizning yurtimizda ham ushbu prinsiplarni qo’llash chora tadbirlari haqida so’z yuritiladi.