SONLARNI O’NLIKDAN O’TIB AYIRISH - Amanova Chemen Kutlimuratovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Darsning ta’limiy maqsadi:Bir xonali sonlarni o‘nlik orqali o‘tib ayirish. Sodda va tarkibli misol va masalalar yechich haqida bilim berish. Darsning tarbiyaviy maqsadi: Barkamol avlodga xos odoblilik san’ati va madaniyatini o’rgatish. Darsning rivojlantiruvchi maqsadi; O’quvchilarga berilgan topshiriqlarni individual bajarish jarayonida ularning aqliy faoliyati jalb etish, o’z bilimi, kuchi va qobiliyatiga bo’lgan ishonchni ortirish.