YOSHLARNING YURAGI “DUK – DUK” DEB EMAS, “YURT-YURT “ DEB URMOG`I LOZIM - Xasanova Gulsanam Jahongir Qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Yoshlar ertangi kunimizning egalari, kelajak poydevorlaridir. Ularning erishayotgan yutuqlari yurtimizni dunyo miqyosidagi o`rnini yuksaklarga ko`taradi. Vatan- bu tug`ilganimizda nafas qarz olgan muqaddas maskanimiz. Shu nafas qarzini unga bo`lgan sevgimiz bilan o`tashimiz lozim. Vatan uchun yashab unga g`olibliklar keltirishimiz , bizning ona yurt uchun qilgan eng oliy faoliyatimizdir. Yoshlarning yuragi “ duk-duk” deb emas, “yurt-yurt” deb urishi darkor. Qachonki, bizning diyorimizda yoshlarning yuragi yurtga bo`lgan sevgisi sabab ursa, uning rivoji uchun hissa qo`shishga intilsa, “O`zbekiston” nomi fazolarga oltin harflarda bitiladi.