BUYRAK USTI BEZI GORMONAL FAOLIYATI - Botirova Nigina Akram qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Buyrak usti bezlari har bir buyrakning tepasida joylashgan kichik, uchburchak shakldagi bezlardir. Ular tanadagi turli funksiyalarni tartibga soluvchi gormonlar ishlab chiqarishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Buyrak usti bezlari ikkita asosiy qismdan iborat: buyrak usti po’stloq qavati va buyrak usti mag’iz qavati, ularning har biri turli gormonlar ishlab chiqarish uchun javobgardir.