FES LARNI TARMOQQA INTEGRATSIYASIYASI BAHOLASH (DUNYO MAMLAKATLARI MISOLIDA) - F.F.Sodiqov (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada quyosh energiyasini elektr tarmoqlariga integratsiyalashuvini ko‘rib chiqish bo‘yicha ish taqdim etilgan. Integratsiya texnologiyasi dunyoning energiya talablari tufayli muhim bo‘lib qoldi, bu energiya ishlab chiqarish yoki integratsiya qilishning turli usullariga katta ehtiyoj tug‘dirdi, bundan tashqari, quyosh energiyasini qayta tiklanmaydigan manbalarga integratsiyalashuvi muhim ahamiyatga ega, chunki u energiya tezligini pasaytiradi. qayta tiklanmaydigan resurslarni iste’mol qilish, shuning uchun qazib olinadigan yoqilg‘iga qaramlikni kamaytiradi. Fotoelektr yoki FES tizimi bu inqilobni quyoshning mavjud kuchidan foydalanib, uni doimiy tokdan o‘zgaruvchan tok quvvatga aylantirib boshqaradi.