THE CONCEPT "ROAD" IN UZBEK, RUSSIAN AND ENGLISH LITERATURE - Rakhimov Muzaffar Muradivich (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada "yo'l" so'zining kontseptual ma'nosi haqida yozilgan. Ingliz,rus va o’zbek tillarida "yo'l" tushunchasini ifodalovchi til vositalarini aniqlash, tahlil qilish va tizimlashtirishga urinish keltirilgan. Ushbu kontseptini o'rganish zarurati "yo'l" tushunchasi turli etnik guruhlar madaniyatidagi eng qadimiylardan biri ekanligi bilan belgilanadi, bundan tashqari, bu tushuncha ingliz tilida etarlicha o'rganilmagan. Zamonaviy ingliz tilida o'rganilayotgan kontseptsiyaning asosiy leksemasi road so'zidir, chunki u stilistik jihatdan neytral va eng umumlashtirilgan ma'noga ega.