TESHIK DALACHOY (HYPERICUM PERFARATUM) O`SIMLIGI DORIVORLIK XUSUSIYATLARI - Safarboyeva Parvina Jasur qizi; Mamatkulova Iroda Ergashevna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Ushbu tezisda dalachoy tarkibida oshlovchi moddalardan flavanoidlar alkaloidlar va vitaminlar bo`lganligi sababli oshqozon-ichak kasalliklari, jigar, yurak kabi kasaliklarda foydalaniladi. Bundan tashqari o`simlikdan tayyorlangan yangi preparat-imanin kuyganda va boshqa teri kasalliklarda foydalaniladi. .