OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING NUTQI VA ULARNING DOLZARBLIGI - Diyorova Mahliyo Shuhrat qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Zamonaviy davrda axborot inson hayotining barcha sohalarida hal qiluvchi strategik omilga aylandi. Axborot egasi dunyoga egalik qiladi degan fikr borligi ajablanarli emas. Axborot atamasining o'zi "odamga tashqi tomondan turli xil sezgir-sezish va sezish-motor kanallari orqali keladigan barcha ma'lumotlarni, shuningdek, ilgari markaziy asab tizimi tomonidan qayta ishlangan, odam tomonidan ichki holatga keltirilib, qayta talqin qilingan va uning boshida aqliy tasvirlar shaklida taqdim etilgan