INGLIZ VA O`ZBEK TILLARIDA SON KOMPONENTLI FRAZEOLOGIZMLARNING CHOG`ISHTIRMA TAHLILI - Yulduz Yo'ldoshova Abduraim qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz va o'zbek tillaridagi frazeologiya va son komponentlari o'rtasidagi murakkab munosabatlar o'rganilgan. Qiyosiy tahlilni qo'llash orqali tadqiqot raqamli elementlarni o'z ichiga olgan iboralar bilan bog'liq noyob naqshlar, madaniy ta'sirlar va lingvistik nuanslarni ochishga qaratilgan. Tergov mavjud adabiyotlar, lingvistik tahlil va statistik chora-tadbirlarga asoslanib, sezilarli farqlar va o'xshashliklarni aniqlash uchun keng qamrovli metodologiyadan foydalanadi. Topilmalar madaniyatlararo muloqotni tushunishimizga hissa qo'shadi va til va raqamlar o'rtasidagi murakkab o'zaro ta'sirga oydinlik kiritadi.