TEXNOLOGIYA O’QITUVCHILARIGA BADDIY DIZAYN O’QITISHDA KOMPYUTER GRAFIKASIDAN FAYDALANISH: KELAJAK PERSPEKTIVAS - O‘rinov Furqatjon; Yakubova Ozoda (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Maqolada pedagog kadrlarni tayyorlash jarayonida zamonaviy axborot texnologiyalaridan doimiy foydalanish zarurligi ta’kidlangan. Ko'plab ilmiy va o'quv tadqiqotlari tahlili asosida texnologiya o'qituvchilarini san'at va dizayn o'qitish jarayonida kompyuter vositalarini joriy etishning eng istiqbolli yo'nalishlari ajratib ko'rsatildi, ular orasida kompyuter grafikasidan foydalanish muhim o'rin tutadi. O'qitish jarayonini faollashtirish va samaradorligini oshirish uchun, ayniqsa loyihalash ob'ektini vizualizatsiya qilish bosqichida kompyuter grafik muharrirlaridan samarali foydalanish imkoniyatlari va zaxiralari aniqlangan. Badiiy va dizaynni tayyorlash jarayonida kompyuter grafikasining an'anaviy grafik vositalari va imkoniyatlarining qiyosiy tavsifi texnologiya o'qituvchilari bo'lishi mumkin.