MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALAR ORASIDA OVQATLANISH MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI - Imamova Nilufar Zabiyxulla qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Bolalar kunning ko‘p qismini maktabgacha ta’lim tashkilotida o‘tkazganligi sababli bolani sog‘lom, mazali, chiroyli, eng muhimi, sog’lom ovqatlanishga o‘rgatish tarbiyachilarning zimmasidagi vazifalardan hisoblanadi. To’g’ri va chiroyli ovqatlanish saboqlari yoshlikdan boshlanadi. Bola nafaqat stolda o'zini to'g'ri tutishni, balki qoshiqdan to’g’ri foydalanishni, ozoda va xushmuomala bo'lishni ham o'rganadi.