MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA IJODIY TADQIQOTCHILIK MALAKALARINI YANADA TAKOMILLASHTIRISH - Musulmonova Shaxnoza To’lqinovna (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo‘yicha Taraqqiyot strategiyasida “maktabgacha ta’lim muassasalari tarmog‘ini kengaytirish va ushbu muassasalarda bolalarning har tomonlama intellektual, estetik va jismoniy rivojlanishi uchun shart-sharoitlarni tubdan yaxshilash, bolalarning maktabgacha ta’lim bilan qamrab olinishini jiddiy oshirish va foydalanish imkoniyatlarini ta’minlash, pedagog va mutaxassislarning malaka darajasini yuksaltirish” kabi yo‘nalish belgilangan bo‘lib, bu o‘z navbatida mazkur jarayonni tadqiqiy va tahliliy yo‘nalishga ega bo‘lgan pedagogik muammo sifatida ko‘rib chiqishning dolzarbligini tasdiqlaydi.