BIOTEXNOLOGIYANI METALLURGİYA VA FOYDALI QAZILMALARNI BOYITISHDA QO‘LLANISH PERSPEKTIVALARI - Daljanova Gulmira Baxitbay qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
So'nggi yillarda ushbu texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi va ekologik xavfsizligi nuqtai nazaridan ushbu texnologiyalarning muhim xususiyatlari tufayli metall o'z ichiga olgan rudalarni boyitish va qayta ishlash jarayonida biotexnologiyalardan foydalanish keng rivojlandi.Maqolada rudalarni tayyorlash texnologiyasi samaradorligini oshirish va tarkibida metall bo'lgan ruda xom ashyosidan qimmatbaho tarkibiy qismlarni olish uchun biokulturalardan foydalanish muammosi ko'rib chiqilgan.