O’ZBEKISTONDA HUQUQ TIZIMIDA XALQARO HUQUQ TIZIMINI QO’LLASH - Olimova Dilso’z Dilshod qizi (Лучшие интеллектуальные исследования, 2023)
Annotatsiya: Maʼlumki, amaldagi qonunlarimizda sudning hal qiluv qarori yoki ajrimi ustidan qonunda belgilangan tartibda va muddatda yuqori instantsiyalarga shikoyat qilish huquqi kafolatlangan. Bu fuqarolarning huquq va qonuniy manfaatlarini ishonchli himoya qilishga xizmat qilmoqda. Sudning qonuniy kuchga kirgan hukmi va ajrimi yangi ochilgan holatlar tufayli bekor qilinishi hamda ish yuritish qaytadan boshlanishi mumkin. Prezidentimiz Sh. Mirziyoyev takidlagandek “Yangi O‘zbekistonning poydevorini yaratishda, eng avvalo, inson huquqi va erkinliklarini taʼminlash, uni oliy qadriyat darajasiga ko‘tarish muhim ahamiyat kasb etadi”.