TABIIY SHAROITDA MAXSUS QURITISH USKUNASIDA QURITILGAN BAQLAJON MAXSULOTLARI TARKIBIDAGI QOLDIQ NAMLIKNI ANIQLASH - Axmedov Shuxrat Kurvondurdiyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiy: ushbu maqolada baqlajon quritishda oftobda va quritish uskunasida xom-ashyoni quritishda uning qobig‘idan ajratib quritish ijobiy natija ko‘rsatdi. Oftobda quritilgan baqlajon maxsulotlari turli ko‘rsatkichlar bo‘yicha quritish uskunasida quritilgan tayyor maxsulotlarga taqqoslanganda maxsulot rangi sifati oftobda quritilgan maxsulotlarga taqqoslanganda tabiiyligin saqlab qoldi. Xom- ashyoni qobig‘i ajratib quritilgan xom-ashyoni qurish tezligi va tayyor maxsulot tarkibidagi qoldiq suv miqdori oftobda quritilganda 15,61 %, quritish uskunasida quritilganda 12,59 % bо‘lganligi tajribalarimizda aniqlangan.