ALOHIDA YORDAMGA MUHTOJ BOLALARNI HAYOTGA TAYYORLASHDA OILA VA MAKTABNING HAMKORLIGI - Sodiqova Muslima Tolibjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola alohida yordamga muhtoj bolalarni hayotga tayyorlab borishda oila va va maktab hamkotligi yetakchi o’rinlardan biri hisoblanadi. Imkoniyati cheklanga bolalarni ota onalariga tibbiy savodxonligini oshirishda korreksion-pedagogik kо‘nikmani berishda shifokor, defektolog, psixolog yordam kerakligi. Maxsus maktab o’qituvchilari ota-onalar bilan ishlashni tashkil etish.O’qituvchi va ota onaoar bilan qanda muomilada bo’lishi va oqituvchi bolalar bilan individual yondashishi haqida so’z yuritiladi.