IQTISODIY XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDA FISKAL SIYOSATNING O‘RNI - Sharopov Dilshodjon Raxmatullayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Maqolada iqtisodiy siyosatni muvofiqlashtirishda hamda xavsizligini ta’minlashda asosiy e’tibor davlat farovonligini oshirish va uzoq muddatli makroiqtisodiy barqarorlikni saqlashga qaratilishi kerakligi, fiskal va pul-kredit siyosatini samarali yo‘lga qo‘yish rivojlanish uchun muhim qadam ekanligi yoritib berilgan. Ushbu maqola soliq-byudjet va pul-kredit siyosatini shakllantirishning nazariy va uslubiy asoslarini takomillashtirish hamda barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlash maqsadida ularni muvofiqlashtirishni takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlarini belgilashga qaratilgan.