BOSHLANG‘ICH SINFLARDA SO‘Z TURKUMLARINI O‘RGATISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Fayzulloyeva Dildora (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Maqolaning asosiy mazmunida boshlang’ich sinflarda so‘z turkumini o‘rgatishda interfaol metodlar hamda ularning turlari haqida so‘z boradi. Shu bilan birga, ona tili va oqish savodxonligi fanini o‘qitishda Oʻquvchilarga morfologik tushunchalarni oʻrgatish, ularda nutq malakalarini shakllantirish, nutqni grammatik jihatdan toʻgʻri tuzishni oʻrgatishni nazarda tutadi. Shu nuqtayi nazardan ham biz tanlagan mavzu dolzarb.