TALIS XALQARO BAHOLASH DASTURINING O’ZBEKISTONDAGI RIVOJI - Dusyorova Laylo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Xalqaro tadqiqotlardan biri hisoblanuvchi TALIS (The Teaching and Learning International Survey) rahbar va pedagog kadrlarning umumiy o’rta ta’lim muassasalarida o’qitish va ta’lim olish muhitini hamda o’qituvchilarning ish faoliyatini o’rganish dasturi bo’lib, unda O’zbekiston ilk marotaba ishtirok etishi rejalashtirilgan. Oxirgi yillarda turli xalqaro tadqiqotlar ko’plab davlatlarda ta’lim samaradorligini va sifatini o’lchay oladigan asosiy mezon bo’lib, ta’limning keng ko’lamli islohotlariga sababchi bo’lgan dasturga aylandi.