QISHLOQ XO’JALIGI ISHLAB CHIQARISHIDA EKIN NAVINING AHAMIYATI VA SELEKSIYA RIVOJLANISHINING QISQACHA TARIXI - Avezov Shohmirjon Mavlonjonovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Mazkur qishloq xo’jaligi ishlab chiqarishida ekin navining ahamiyati va seleksiya rivojlanishining qisqacha tarixi nomli maqolada seleksiya urug’chilik haqida boshlang’ich tushunchalar shu bilan birga paxta ingichka hamda o’rta tolali go’za navlarini umumiy rivojlanishining qisqacha tarixi va hozirda ham dolzarb ahamiyatga molik ekanligi hamda qishloq xo’jaligi ishlab chiqarishida ekin navining ahamiyati va bir qancha boshqa turlariga ham to’xtalib o’tdik.