ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТ ЎҚУВ-МАШҒУЛОТЛАРИ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШДА ИННОВАЦИОН ТЕХНОЛОГИЯЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ЎРНИ - Xolova Shaxnoza Mardonovna; Rayimov Firdavs (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Жисмоний тарбия ва спорт сохасида ахборот-коммуникация ҳамда иннговацион технологиялардан самарали фойдаланиш таълим-тарбиянинг бошқа соҳалари каби деярлик тўла қамраб олмоқда. Ўзбекистонда жисмоний тарбия ва оммавий спортни ривожлантиришни дастурида кўзда тутилган шарт-шароитлар яратиш, кадрларни сифатли тайёрлаш, уларнинг малакасини ошириш, жисмоний тарбия дарслари ва спорт машғулотларининг самарали хусусиятларини кенг ёйиш борасидаги илғор педагогик технологиялар, намунали тажрибаларни ўрганиш ва уларни оммалаштириш асосий мақсадлардан бири хисобланади.