OILADA OʻZARO GENDER TENGLIK - Oʻrinboyeva Munisa Oybek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Gender tengligi faqat ijtimoiy taraqqiyot masalasi emas; bu bizning oilalarimiz doirasida bir xil darajada muhimdir. Ushbu maqola oilada o'zaro gender tengligining ahamiyatini o'rganadi, uning afzalliklariga oydinlik kiritadi va unga erishish uchun amaliy strategiyalarni taqdim etadi. Stereotiplarni buzish, ochiq muloqotni rivojlantirish va mas'uliyatni bo'lishish orqali oilalar har bir a'zoga kuch beradigan va kengroq ijtimoiy o'zgarishlarga hissa qo'shadigan tarbiya muhitini yaratishi mumkin.