O’ZBEKISTONDA IQLIM O’ZGARISHI VA EKOLOGIK MUAMMOLARNING AYRIM JIHATLARI - Inagamova Mafura Muxtarxanovna; Sadikova Shirin Tairovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Dunyo bo‘ylab ekologiya va atrof-muxitning salbiy tamonga o‘zgarishi, davlat va insonlarni tashvishga solmoqda. Joriy yilning 21 sentyabr kuni Nyu-Yorkda Birlashgan Millatlar Tashkiloti Bosh Assambleyasining 78 – sessiyasida yuqori darajadagi haftaligi doirasida Markaziy Osiyoning barcha beshta davlati prezidentlari nutq so‘zladi.