MOBIL TARMOQLARIDA 4G SIFATINI OSHIRISH - Jumanova Zuxra Xolbayevna; Turdimuxammadiyev Shohruhbek Avazjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: 4G mobil tarmoqlarining sifati ishonchli va yuqori tezlikdagi simsiz aloqaga ortib borayotgan talabni qondirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu maqola infratuzilmani yangilash, optimallashtirish texnikasi, ilg'or texnologiyalar, dasturiy ta'minot va tahlillar, xizmat ko'rsatish sifatini (QoS) boshqarish va hamkorlikdagi sa'y-harakatlarga e'tibor qaratgan holda 4G tarmog'i unumdorligini oshirish bo'yicha turli strategiyalarni o'rganadi. Tarmoqni kengaytirish, kichik hujayralarni joylashtirish va taqsimlangan antenna tizimlari (DAS) kabi infratuzilmani yaxshilash qamrovi va sig'imini yaxshilash uchun zarurdir. Optimallashtirish usullari, jumladan, tarmoq va trafikni boshqarish resurslardan samarali foydalanishni ta'minlaydi. Multiple Input Multiple Output (MIMO) va beamforming kabi ilg'or texnologiyalar signal sifati va ma'lumotlar tezligini sezilarli darajada oshiradi. Tarmoq tahlili va sun'iy intellektdan (AI) foydalanish tarmoqni proaktiv boshqarish va muammolarni hal qilish imkonini beradi. QoS boshqaruvi muhim xizmatlarning ustuvorligini ta'minlaydi va foydalanuvchi qoniqishini oshiradi. Va nihoyat, operatorlararo hamkorlik va sanoat standartlariga rioya qilish mustahkam va mos keladigan tarmoq muhitini ta'minlaydi. Ushbu strategiyalarni amalga oshirish orqali uyali aloqa operatorlari 4G xizmatlarining sifati va ishonchliligini sezilarli darajada yaxshilaydi, ularning joriy va kelajakda ulanish talablariga javob berishini ta'minlaydi