YUQORI SINFLARNING MATEMATIKA DARSLARIDA AMALIY ISHLAR VA ULARNI TASHKIL ETISH METODIKASI. - Tojiboyeva Shoira To'lqinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola yuqori sinf o'quvchilari uchun matematika darslarida amaliy ishlarning ahamiyatini o'rganadi va samarali metodologiya va tashkilot haqida tushuncha beradi. Maqolada chuqurroq tushunish, tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko'nikmalarini rivojlantirishda amaliy ishlarning ahamiyati muhokama qilinadi. U amaliy ishlarni matematika darslariga qo'shishning turli usullarini taqdim etadi, potentsial natijalarni tahlil qiladi va amaliy ishlarni muvaffaqiyatli amalga oshirish bo'yicha takliflar beradi. Topilmalar amaliy ishning o`quvchi larni jalb qilish, tushunish va umumiy ta'lim natijalariga ijobiy ta'sirini ta'kidlaydi.