ZAMONAVIY TURKIYA RESPUBLIKASINING YUMSHOQ KUCHI - Saminov Shohjahon Sharifjon o‘g‘li; Sharifbayev Husniyor Xayrulla o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Maqolada amerikalik olim Jozef Nay tomonidan ilgari surilgan davlatlar tashqi siyosatidagi “yumshoq kuch” vositasi orqali Turkiy davlatlar integratsiyasi jarayoniga Turkiyaning ta’siri masalasi tahlil qilingan. Turkiya zamonaviy tashqi siyosat strategiyasining “me’mori” A. Dovuto‘g‘lining “Strategik teranlik” deb nomlangan yumshoq kuch strategiyasi yo‘nalishlari o‘rganilgan. So‘nggi o‘ttiz yil davomida Turkiyaning yumshoq kuchga asoslangan tashqi siyosiy faoliyatining Turkiy davlatlar integratsiyasiga ta’siri mamlakat ichki va tashqi siyosatidagi o‘zgarishlar asnosida ko‘rib chiqilgan.