O‘ZBEKISTON TASVIRIY SAN’ATIDA MANZARA JANRINING O‘RNI - Otaxanova Nodira Jumanazarovna; Davletova Dilnura Davlat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Аnnotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston tasviriy san’atida manzara janrining ahamiyat va o‘rni, shuningdek o‘zbek rangtasvir rassomlarining ijodi haqida ma’lumotlar berilgan. Manzara janrida kompozitsiya ishlash qonun qoidalari va texnologiyalari ham maqolada o‘z aksini topgan.