TEMURIYLAR DAVRIDAGI QONUN USTUVORLIGI VA INSON QADRINING ULUG’LANISHI - Farhodova Oynura (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o’rta asrlar tarixi, markaziy osiyo hamda g’arbiy osiyo mamlakatlari tarixining ma’lum va mashhur yirik davlat hukmdori Amir Temur va Temur barpo etgan ulkat saltanatning tashkil topishi, diplomatiyasi, harbiy va davlat boshqaruvi kabi yo’nalishlarda tutgan ro’li va strategiyasi haqida ayrim masalalar bayon etilgan. Quyida bayon etiladigan maqolada Temur va Temuriylar davridagi qonunchilik, tashqi munosabatlarni o’rnatishdagi sinoatlar, keng tarqalgan va uzoq taraqqiy etgan buyuk saltanatni markazlashgan siyosiy tartibni o’rnatish va hududlararo tinchlik va birlikni saqlashga qaratilgan islohotlatlari yoritilgan. Maqola hozirgi davr o’sib mamlakatimiz rivoji va boshqaruvi sohasida, buyuk davlat arbobi Amir Temurning deyarli butun osiyo mintaqasida olib borgan siyosati va uning davlatni idora etish borasidagi adolatli mahoratidan o’rnak olgan holda o’z faoliyatini olib borish istagida bo’lgan yoshlarimizga qaratiladi.