YEVROPA ITTIFOQI VA O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI O‘RTASIDAGI FAN, TA’LIM SOHALARIDAGI HAMKORLIK - Nodirova Sevara Samariddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Yevropa Ittifoqiga a’zo yirik davlatlar bilan O‘zbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy sohalardagi hamkorligi va bevosita bu davlatlarning ko‘magi va tajribasiga tayanib, taraqqiyot sari oimdlayotganligiga e’tibor qapratilgan edi. Shu bilan birga, O‘zbekiston Respublikasi va Yevropa Ittifoqi hamda unga a’zo bo‘lgan amalakatlar o‘rtasidagi hamkorlikning muhim yo‘nalishi bo‘lmish ilmiy-texnik va madaniy sohalardagi aloqalar alohida o‘rin tutadi. Ushbu yo‘nalishdagi aloqalar tomonlar o‘rtasida imzolangan hujjatlar va yaratilgan huquqiy me’yorlar asosida o‘z rivojini topib kelmoqda. Bu borada shuni ham ta’kidlash joizki, O‘zbekiston Respublikasi va Yevropa Ittifoqi mamlakatlari o‘rtasidagi imliy-texnik va madaniy aloqalar asosida amalga oshirib kelmoqda. Hamkorlikni amalga oshirish jarayonida Yevropa Ittifoqining barcha a’zo mamlakatlari faol ishtirok etmoqda. Ammo, bir vaqtning o‘zida bu jarayonda Yevropa Ittifoqining rivojlangan davlatlaridan Fransiya, Germaniya, Italiya, Ispaniya, Finlandiya mamlakatlari bilan O‘zbekiston Respublikasi bu sohadagi hamkorlik aloqalari o‘zining keng qamrovliligi bilan ajjralib turadi.