CHET EL ELEMENTI BILAN MURAKKABLASHGAN MUNOSABATLARDA FARZANDLIKKA OLISH MASALALARINING HUQUQIY TARTIBGA SOLINISHI - Salimova Diyoraxon Baxtiyorjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida chet el elementi ishtirokidagi farzandlikka olishning huquqiy tartibga solinishini tahlil qiladi. O‘zbekiston Respublikasi Oila kodeksi va xalqaro xususiy huquq doirasida farzandlikka olish jarayoni, uning shartlari, sud tartibi, va kollizion normativlar haqida batafsil ma'lumot beradi. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning xalqaro shartnomalarga qo‘shilishi va bu jarayonning bolalar manfaatlarini himoya qilishdagi ahamiyati yoritiladi. Farzandlikka olish jarayonining barcha bosqichlari hamda milliy va xalqaro huquqiy normativlarning uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi.