PARRANDACHILIKDA INNOVATSIYALARNI TADQIQ ETISH - Xoldarov Pahlavon Qahramonjon o‘g‘li; Vaxobov Eldorbek To’ychiboy o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Parrandachilik tez rivojlanayotgan, ilm-fan va texnologiyani talab qiluvchi soha bo‘lib, biologik xavfsizlikni ta’minlash bilan birga kompaniya samaradorligi va mahsulot raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan. Sanoatning erta etukligi ishlab chiqaruvchilarga ijobiy ta'sir ko‘rsatadi: sof joriy qiymat, rentabellik indeksi, diskontlangan xarajatlarni qoplash muddati va loyiha uchun ichki daromad darajasi. Globallashuv jarayonlari bilan bog‘liq holda bugungi kundagi eng dolzarb muammolardan biri xalqaro raqobatning mavjudligidir. Parrandachilikda innovatsion texnologiyalarni joriy etish zarurati inkor etilmaydi. Davlatning asosiy vazifasi parrandachilikni rivojlantirishning asosiy omili sifatida naslchilik xo‘jaliklarini saqlab qolish va qo‘llab-quvvatlashdan iborat .