“QUTADG‘U BILIG”DAGI ARABCHA SO‘ZLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Xoshimov Muhammadyusuf (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:Yusuf Xos Hojib tomonidan yaratilgan turkiy adabiyotning nufuzli asari Qutadg‘u bilig o‘rta asrlarda turkiy va arabzabon jamiyatlar o‘rtasidagi madaniy va til almashuvidan dalolat beradi. Ushbu maqolada biz Qutadg‘u biligdagi arabcha so‘zlarning o‘ziga xos xususiyatlarini ko‘rib chiqamiz va ularning ushbu adabiy durdonaning madaniyatlararo dinamikasini va til boyligini tushunishdagi ahamiyatini ochib beramiz.