ODAM VA HAYVON EMBRIONINI RIVOJLANISHIDAGI O'XSHASHLIKLAR MODULINI DIKTATIK O'YIN TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA O'QITISH. - Toshtemirova Muazzam Akmaljonovna; Shermatova Qutbinisa (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Diktatik o‘yin texnologiyalari asosida odam va hayvon embrionlarini rivojlantirishda o‘xshashlik modulini o‘rgatishning ahamiyati uning o‘quv tajribasini inqilob qilish va rivojlanish biologiyasi sohasida o‘quvchilarning natijalarini oshirish qobiliyatidadir.Diktatik o‘yini texnologiyalari o‘rganishni interaktiv va qiziqarli qiladi, o‘quvchilar e’tiborini tortadi va faol ishtirokini rag‘batlantiradi. Qiyinchiliklar, mukofotlar va raqobat kabi o'yin elementlarini o'z ichiga olgan holda, talabalar qiziqarli va rag'batlantiruvchi tarzda odam va hayvonlarning embrion rivojlanishidagi o'xshashliklarni o'rganish va tushunishga undaydi.Eshitish usuli va interfaol ta'lim faoliyatining kombinatsiyasi o'quvchilar o'rtasida ma'lumotni saqlashni yaxshilashga yordam beradi. Embrion rivojlanish bosqichlari bilan bog'liq asosiy tushunchalarni aytib berish va o'quvchilarni o'quv jarayonida faol ishtirok etishga undash orqali diktatik o'yinlari xotirani mustahkamlash va muhim tarkibni uzoq vaqt davomida saqlashga yordam beradi.Diktatik o‘yin texnologiyalari o‘quvchilardan diqqat bilan tinglashni, ma’lumotlarni qayta ishlashni va o‘z fikrlarini samarali ifoda etishni talab qiladi. Bu jarayon o‘quvchilarni odam va hayvonlar embrionlarining rivojlanish bosqichlaridagi o‘xshashlik va farqlarni tahlil qilishga chaqirish orqali tanqidiy fikrlash qobiliyatini oshiradi, murakkab biologik tushunchalarni chuqurroq tushunishga olib keladi.