"INDUKSIYA” METODI ORQALI MATEMATIKA FANIDA SAMARADORLIKKA ERISHISH - ABDULAXATOVA DILNOZA ABDULAXATOVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o’quvchilarga muammoning to’g’ri yechimiga borish uchun qo’yilishi kerak bo’lgan zaruriy savollarni qo’ya olish, qanday qilib xususiy bilimlardan umumiylikka chiqish qadamlari ko’rsatiladi. Ularning fikrlash darajalarini oshirish, egallagan bilimlarini hayotiy tajribalar bilan bog’lash yo’llari o’rgatiladi. Muayyan mavzular borki, ularni belgilangan algoritmlarni yodlab olgan holda yaxshi qo’llab kutilgan natijaga borish mumkin. Biroq, matnli masalalarga bog’liq mavzular ko’proq aqliy qobiliyatni talab etadi. Bu usul o’rganishning aynan shu – fundamental qismida yordamchidir.