BOLALARNING YOSHIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA O’YIN FAOLIYATINING TUTGAN O’RNI. - Mustafoqulova Yulduz (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Kichik maktab yoshi o’quvchilarining fikrlashi obrazli bo’ladi. Shu bois ularga kinoya, kesatish samara bermaydi. O’qitish ko’rgazmali qurollar, vositalar yordamida tashkil etilishi kerak. Materialni tushuntirishda uning obrazli, ifodaviy bo’lishiga erishish lozim. Ularning kayfiyatiga o’qishdagi yutuqlari, olgan baholari, shuningdek, amalga oshirganijobiyishlarita’sirqiladi. Shu bois o’quvchi tomonidan unga berilayotgan e’tibor bola uchun alohida qiymatga ega. Uning har bir harakati o’qituvchining e’tiroziga sabab bo’lsa, unda o’qish istagi yo’qoladi.