STRATEGIK BOSHQARUV HISOBINI TASHKIL ETISH - Muminov Abror Istamkulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annatoatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekistonda strategik boshqaruv hisobini tashkil etish va uning uslubiy asoslarini takomillashtirish masalalari keng yoritib berilgan. Maʼlumki, boshqaruv hisobining konsepsiyasini shakllantirish muhim masalalardan hisoblanadi. Oʻz navbatida uning tarkibiy qismi boʻlgan strategik boshqaruv hisobi korxonalarning qisqa, oʻrta va uzoq muddatga moʻljallangan strategiyalarni amalga oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada strategik boshqaruv hisobini tashkil etish, uning tamoyillari, uslubiyoti va boshqaruv qarorlarini qabul qilish boʻyicha ilmiy tavsiya va amaliy takliflar shakllantirilgan.