РЕГИОНАЛЬНОЕ СОТРУДНИЧЕСТВО СТРАН ЦЕНТРАЛЬНОЙ АЗИИ - Гавхархон Жавлонкизи Миркамолова (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada Markaziy Osiyoda mintaqaviy integratsiyaga oid ma’lumotlarning qisqacha tavsifi berilgan. Unda Markaziy Osiyo mamlakatlari mintaqaviy ittifoqining iqtisodiy hamkorlik, xavfsizlik, madaniy almashinuv va ekologiya va tabiiy resurslar sohasidagi hamkorlik kabi asosiy jihatlari aks etgan. Maqolada mintaqaning beshta davlati: Qozog‘iston, Qirg‘iziston, Tojikiston, Turkmaniston va O‘zbekiston uchun barqaror rivojlanish va farovonlikka erishishda mintaqaviy ittifoq muhimligi ta’kidlangan. Undan mintaqaviy ittifoqning asosiy jihatlari va uning Markaziy Osiyo mamlakatlariga ta’sirini tushunish uchun qisqacha ma’lumot sifatida foydalanish mumkin.