BADIIY MATNLARNING BEVOSITA VA BILVOSITA TARJIMALARI MUOMMOLARI - DILOROM BAXADIROVNA SULTANOVA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada badiiy asarlarni bevosita va bilvosita tarjima qilish usullari, tarjima jarayonida duch kelinadigan muommolar xaqida ma’lumotlar berilgan. Har qanday tarjimada badiiy asar o‘z fazilatlaridan ma’lum darajada mahrum bo‘ladi. Agar asar tarjimasi bevosita asliyatdan emas, vositachi tildan, yana bir tarjimonning ijodi orqali amalga oshirilsa, tabiiyki, u bu jarayonda yana bir qancha o‘zgarishlarga duchor bo‘ladi.