AXBOROT XAVFSIZLIGI, YOSHLAR MA’NAVIYATI VA IJTIMOIY FAOLLIGI - Aminjonov Muhammadumar (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Texnologiyaning jadal rivojlanishi va raqamli platformalarning keng qo’llanilishi jamiyatda axborot xavfsizligini ta’minlash muhimligini oydinlashtirdi. Axborot xavfsizligi nafaqat kiberxavfsizlik choralarini, balki shaxsiy ma’lumotlarni, intellektual mulkni himoya qilishni, ma’lumotlarning ishonchliligi va maxfiyligini ta’minlashni ham o’z ichiga oladi. Shu nuqtai nazardan, axborot xavfsizligining yoshlarga, ularning ma’naviyati va ijtimoiy faolligiga ta’siri hal qiluvchi ahamiyatga ega.