EKOLOGIYA TURIZMINI RIVOJLANTIRISH. - Usarov Azamat Matkarim o'g'li. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Tarix, madaniyat va tabiiy go‘zallikka boy mamlakat bo‘lgan O‘zbekiston barqaror iqtisodiy o‘sish va atrof-muhitni muhofaza qilish vositasi sifatida ekoturizmni rivojlantirishga tobora ko‘proq e’tibor qaratmoqda. O'zining rang- barang landshaftlari, noyob ekotizimlari va kuchli madaniy merosi bilan O'zbekiston ekologik turizmni ajaralib turadi. Ushbu maqolada biz O'zbekistonda ekologik turizmning rivojlanish istiqbollari va uning mamlakat iqtisodiyotidagi ahamiyati haqida ma'lumotlar berilgan.