MAKTAB O’QUVCHILARNING PSIXOLOGIK SAVODXONLIKNI OSHIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGIK METODLAR - Bo’ronova Gulchexra O’ktamovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Umumiy o’rta ta’lim muassasasida o’quvchilarining ruhiy holati va ulardagi psixologik savodxonlik ko’nikmalari rivojlantirish hamda ularning ota- onalari bilan hamkorlikda ish olib borish, o’z hayotiy tajribalari va bilimlari doirasida tarbiyalab borishlari uchun maktab psixologining hamkorlikdagi faoliyati, zamonaviy ta’lim tarbiyaning mazmun mohiyati haqida keltirib o’tilgan. Bugungi kunda o’sib kelayotgan yosh avlodga hayotda muvaffaqiyatga erishish uchun zarur bo'lgan psixologik ko'nikmalarni rivojlantirish haqida fikr va mulohazalar keltirib o’tilgan.