ORTOGONAL VA SONLAR BILAN BELGILANGAN PROYEKSIYALARNING QIYOSI - Shodiyev Furkat Davranovich; Xolboyev Ozodbek Otamurodovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Maqolada ortogonal va sonlar bilan belgilangan proyeksiyalarda grafik masalalar yechiladi. Sonlar bilan belgilangan proyeksiyalar usuli qator sohalarda, jumladan muhandislik qurilish ishlarida, geologiya, geodeziya, tog‘-kon va harbiy sohalarda – yer yuzining relyefi (planda gorizontallar) ni tasvirlashda keng qo‘llaniladi.