KOMENSKIY HAYOTI VA PEDAGOGIK QARASHLARI - Murodova Maftuna; Murtazayeva Fotima Otabek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Anatatsiya: Yan Amos Komensiyning ta'lim faoliyati va nazariyasi, uning didaktik qarashlari yoritilgan. Shuningdek, buyuk gumanist pedagogning hayot yo’li, avlodlarga qoldirgan yuksak ilmiy xazinasi xususida fikrlar bayon etiladi.