MAMLAKATIMIZNING SANOAT MAHSULOTLARI EKSPORTI VA UNING HAJMINI OSHIRISH ISTIQBOLLARI - Xolxo‘jayev ELdorjon G‘olibjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasining iqtisodiyoti asosan sanoatlashgan desak ham bo‘ladi. Chunki YaIMdagi katta ulushnu shu sanoat sohasi tashkil etgan. Ushbu maqolada mamlakatimizning sanoat mahsulotlari eksporti haqida ayrim raqamlar va ularning tahlilini olib boramiz. Bundan tashqari jahonda eksport hajmi yuqori bo‘lgan sanoat tarmoqlarni ham ko‘rib chiqamiz. Maqola yakunida esa xulosa va mamlakatimiz sanoat mahsulotlari eksportini oshirishda bir qator takliflar ilgari surilgan. Bu takliflar sanoat mahsulotlari eskport hajmini oshirishga xizmat qilishi mumkin.